EDUKAČNÍ PŘEDNÁŠKY na téma samovyšetřování a prevence onkologických onemocnění.

Členky našeho sdružení již několik let uskutečňují zejména na středních školách v našem okrese přednášky o prevenci onkologických onemocnění a ukázky samovyšetřování prsů. Letos absolvovaly školení edukátorů další dvě členky naší Kapky - Míša Lauková a Jitka Neugebauerová, které spolu s Helenkou Vetýškovou letos na jaře odprezentovaly hned šest přednášek na zdravotní a průmyslové škole a na Obchodní akademii v Chomutově. V Kadani přednášky edukuje Hanka Kalivodová.

Je velmi pěkné vidět, jaký je o toto téma mezi mladými studenty zájem.

Jitka s Helenkou a se Zdeňkou Bolomskou reprezentovaly naši Kapku 97 na velmi pěkné akci Memoriál Petry Hézlové v Lounech, celé věnované dívce, která zemřela na rakovinu. Tato akce pro celé rodiny se konala letos v srpnu již po několikáté a naše děvčata zde dělala ukázku samovyšetřování. Účastníci akce podpořili svými příspěvky ve výši víc než 333 000,- Kč chomutovskou onkologii.

Na podzim si objednaly další přednášky pro své žáky nejen další střední školy, ale zájem je také na základních školách pro dívky v devátých třídách. Už se těšíme, že naše aktivita zase trošku pomůže osvětlit mezi mladými toto důležité téma.