3. ročník ŠLAPÁNÍ PRO KAPKU

Již po třetí Vás zveme na turistickou akci, kterou připravujeme ve spolupráci s Obcí Blatno. Tentokrát se spolu sejdeme V SOBOTU 14. ZÁŘÍ 2024 opět v blatenském parku, odkud bude start pro tři trasy krásnou přírodou v okolí Blatna.

Dětskou trasu, která měří 5 km, připravují letos chomutovští Skauti a bude tématicky zaměřena. Na každém stanovišti budou děti plnit různé úkoly a v cíli dostanou certifikát o absolvování trasy a odměnu. Další trasa je 8 km a na ní se účastníci seznámí se Zindelovou stezkou - podrobnosti níže. Nejdelší trasa měří 18 km a vede krásnou přírodou, je trochu náročnější a není vhodná pro kočárky - dítě doporučujeme vzít do batohu na záda 🙂 Všechny tři trasy jsou okružní a vrací se zpět do místa startu. Také dospěláci dostanou v cíli osvědčení o absolvování trasy. Ke každé trase si můžete stáhnout QR kód, kde si rozbalíte podrobnosti k trase.

Po návratu zpět do Blatna čeká na účastníky akce zábavný program. Ve spolupráci s Ligou proti rakovině si mohou všichni prohlédnout putovní výstavu KAŽDÝ SVÉHO ZDRAVÍ STRŮJCEM, kde se dozvíte co všechno dělat pro to, abychom byli zdraví a co nejdéle si užívali aktivního, plnohodnotného života. Kromě toho budou naše ženy z Kapky připraveny ukázat vám, jak si mají ženy správně samy vyšetřit prsa, zdravotní sestry z chomutovské nemocnice Vám zkontrolují tlak, cukr v krvi a změří další důležité věci pro vaše zdraví. Děti si užijí nafukovací hrad, mohou si namalovat kamínky a užít si další zábavu. Zajímavostí bude určitě i výstava k roku motýlů. Až do večera bude hrát živá hudba v podání skupiny Čtvrtá cenová. Samozřejmostí je stánek s občerstvením, pojízdná blatenská kavárna a stánek se zmrzlinou.

PŘIJEĎTE SE DO BLATNA PROTÁHNOUT, PODPOŘIT ONKOLOGICKÉ PACIENTY A STRÁVIT PŘÍJEMNÝ DEN.